Benieuwd naar wat er zich afspeelt achter hoge hagen en monumentale muren? Op 10 september, Open Monumentendag, stellen drie eigenaars uitzonderlijk hun historische tuinen en parken gedeeltelijk open voor het publiek.

Net zoals vele andere tuiniers en eigenaars zorgen zij al decennialang met hart en ziel voor hun groene pareltjes. Dit past dan ook perfect binnen het thema van Open Monumentendag 2023, ‘Met hart en ziel’!

Vergaap je aan indrukwekkende vergezichten en monumentale bomen in het park van kasteel Hooleyck, kom een kijkje nemen binnen de muren van het kasteeldomein van Waasmont en laat je verrassen door de fraaie tuin van ‘huis Robyns’ in Attenhoven. 

Ontdek deze tuinen en parken tijdens gegidste rondleidingen per locatie. Deze rondleidingen zijn gratis, duren ca. 30 min en zullen op regelmatige tijdstippen starten. Om zeker te zijn van je plek, is vooraf inschrijven aangewezen. En dit voor elke locatie waar je een rondleiding wil volgen.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten sinds zaterdag 9 september 's avonds. 

De rondleidingen op de kasteeldomeinen Hooleyck en Waasmont zijn volledig volzet. Je kan zondag wel zelf even een kijkje komen nemen in beide parken. 

Voor huis Robyns in Attenhoven waren er wel nog enkele plekjes vrij, vooral om 12u30 en 13u. Kom best zondag ter plaatse even informeren wanneer je nog kan aansluiten.

Tip!

Het wordt zondag warm weer! Neem zelf drinken mee, zeker als je met de fiets komt.

WC of een drankje nodig? Daarvoor kan je helaas niet terecht op onze locaties. We verwijzen je graag door naar de horecazaken in Landen.

 

Locatie 1 - kasteel Hooleyck te Rumsdorp: meer info

Locatie 2 - huis Robyns te Attenhoven: meer info

Locatie 3 - kasteel Waasmont te Waasmont: meer info

Te voet?

Een bezoek aan het kasteeldomein van Hooleyck en de tuin van ‘huis Robyns’ kan je onderweg combineren met een wandelingetje door de Beemden. 
Afstand wandellus: ca. 4 km. Een plannetje met de route is op beide locaties te verkrijgen, zodat je zelf je startplaats kan kiezen.

Met de fiets?

Een fietslus met fotozoektocht leidt jou langs alle drie de locaties én langs Overwinden waar je de retrotentoonstelling van erfgoedvereniging Pepijn@Landen kan bezoeken.
Afstand fietslus: ca. 14 km. De brochure, met de route en de zoekopdrachten, is op elke locatie te verkrijgen, zodat je zelf je startplaats kan kiezen. Je kan de brochure ook downloaden:

Met de auto?

Parkeerplaatsen zijn beperkt. Parkeer reglementair op het openbaar domein.
Om kasteel Hooleyck te bezoeken, parkeer je best in de omgeving van de Huysecomlaan-Maartstraat. Van daaruit raden we de wandellus aan naar huis Robyns in Attenhoven.