Info

Op 29 juli 1693 vond de Eerste Slag van Neerwinden plaats. Tijdens deze clash tussen het Franse leger van Louis XIV en het geallieerde leger onder leiding van Willem III van Oranje sneuvelden er op 1 dag meer dan 20.000 manschappen waaronder de Ierse nationale held, Patrick Sarsfield. 

Om deze slag te herdenken lanceren wij op 29 juli een gloednieuwe ‘slagveld-app’ met twee unieke slagveldwandelingen. Wie de app installeert, kan de veldslag herbeleven en beluistern via een ‘Franse’ wandeling en een ‘geallieerde’ wandeling. Het wandelparcours is prachtig uitgewerkt en de aanleiding om een nieuwe stukje Landen te ontdekken. Onderweg kan je op een aantal plaatsen QR- codes scannen waarmee je uitleg krijgt over wat er toen op die plaats op het slagveld gebeurde. 

Naar aanleiding van deze lancering wandelen we ook de korte lus in, vertrekkend aan OC Wing. Iedereen is hier hartelijk welkom vanaf 14.00u om samen met de re-enactors van het Spinola-regiment het bivak te bezoeken, een musketier aan het werk te zien, en andere boeiende aspecten van de veldslag te leren kennen onder leiding van een gids. 

Omdat de gidsbeurten in groep gebeuren is inschrijven verplicht via op voorhand vastgelegde tijdssloten. Dit kan via een bericht te sturen naar inschrijvingen@landen.be